top of page
סוגי משקופים לדלתות כניסה

סוגי המשקופים לדלתות כניסה המיוצרות ומשווקות בישראל

ישראל היא אחת מהמדינות המובילות את ענף הבניה בעולם ומכתיבה סטנדרטים חדשים חדשות לבקרים, החדשנות הזו באה לידי בכל העולם, כמו כן, החדשנות מגיע אלינו הביתה בדלת הכניסה, למעשה, במשקוף דלת הכניסה.

מאת: שרון - דורמקס

איך זה התחיל:

בשנת 1973 מדינת ישראל עברה שינוי מהותי בתחום הנעילה ודלתות הכניסה המשווקות לבתים ודירות בבניינים רבי קומות ו/או בשכונות רבויות. גידול האוכלוסיה הביא עימו גם אנשים שעסקו בפריצה לבתים ודירות במטרה לפרנס את עצמם. עם גל הפריצות שגהה בישראל הומצא המנגנון הרב בריחי, מנעול רב בריחי שהותקן בדלתות העץ שסופקו על ידי הקבלנים בישראל באותה העת.

השינוי והקדמה:

השינוי במבנה המנעול הביא עמו את השינוי במבנה הדלת והומצאה דלת הפלדה שלימים נקראה "פלדלת". מאז שהומצאה הפלדלת שהייתה החלוצה בתחום, המוצר כמעט ולא עבר שינויים במהלך 48 השנים האחרונות, אבל כן היה שינוי בתפיסה לגבי המשקופים.

עד תחילת אמצע שנות ה - 80, המשקופים לדלתות הפלדה היו מולבשים על משקוף העץ הקיים. למעשה הקבלנים מכרו דירות עם דלת כניסה מעץ המותקנת ע"ג משקוף מעץ, וכאשר דייר היה רוצה להחליף את הדלת, היה עליו להזמין מתקין ולרכוש פלדלת עם משקוף כיסוי (משקוף הלבשה), אותו משקוף היה מותקן עם ברגים על משקוף העץ, זה נראה לא הכי יפה. כיום ניתן למצוא משקופים כאלו בעיקר בבניינים ישנים.

המתקין היה מעגן את משקוף העץ ע"י הוספת 10 מוטות מתכת בקוטר 10 מ"מ ובאורך 13 ס"מ. המוטות היו עוברים דרך החלק הרחב של המשקוף עד לקיר הבטון או הבלוקים ובכך מחזק את משקוף העץ. לאחר מכן היה מכסה את משקוף העץ עם המשקוף המתכתי שהביא עימו. 

 

משוקפים אלו חלשים וניתנים לתלישה מהירה יחסית וקל יותר לפרוץ את הדלת מכיוון שהעץ הוא חומר רך וניתן לכופף אותו יחד עם המשקוף תוך שימוש בלום ברזל.
 

משקוף הלבשה

המצב כיום:

כיום כל המשקופים המותקנים בבנייני מגורים (בתים ודירות כאחד) עשויים מפח פלדה מגולוון בעובי 1.5 מ"מ והקבלן צובע אותם לפני התקנת הדלת. קבלני בניין מזמינים את המשקוף צבוע מראש ובכך חוסכים עוד הליך בשלבי הבניה. אם פעם היה משקוף עץ ואחריו משקוף הלבשה או שהיה משקוף בניה מגולוון שהקבלן נדרש היה לצבוע אותו, כיום המשקוף מגיע מוכן לקלוט את הדלת.

המשקופים המותקנים היום נקראים "משקופי בניה" והם מותקנים במהירות רבה יחסית וכל שנותר לקבלן לעשות הוא לצקת אותם. הקבלן מכין פתח אור לפני ריצוף וטיח, מתקין נוטל מידות ומזמינים את המשקוף. המשקוף מגיע צבוע בתנור באיכות גבוהה ומותקן עם עוגנים לקיר הבלוקים או קיר הבטון. 

לאחר התקנת המשקוף, עם התקדמות הטיח, הקבלן יוצק את המשקוף בבטון והוא הופך להיות מוכן לקליטת הדלת. את התקנת הדלת מבצעים לאחר שהריצוף והחלונות בבית מותקנים.

משקוף בניה הוא חזק יותר היות והוא יצוק בטון והוא הופך להיות חלק מהקיר. כתוצאה מכך הוא מקשה יותר על הליך הפריצה גם כאשר משתמשים בלום ברזל.

IMG20211104154321.jpg

אז מה כדאי, משקוף בניה או משקוף הלבשה?!

כאשר בונים בית חדש, נכון יותר לצקת משקוף בניה היות והבית נמצא בהליך הבניה, זה קל יותר הן לקבלן, הן ללקוח והן למתקין. משקופי הבניה שהיו יקרים מאד בעבר הפכו לזולים יותר ואיכותיים יותר כשאר הם כבר צבועים בתנור ומוכנים לקלוט את הדלת בהתאמה מושלמת.

אז מה בכל זאת הקושי?

הקושי הגדול הוא מיגון המשקוף מפני פגיעות מכאניות. הריי יש לצקת אותו ועל הקבלן לבצע תפסנות ולמזוג בטון בין המשקוף לקיר. התפסנות אם מבוצעת מבלי שמיגנו את המשקוף עשויה לפגוע בצבע שלו. אולם ברגע שממגנים את המשקוף נכון, אין בעיה כלל וכלל.

משקוף כיסוי (הלבשה) מתקינים כאשר רוצים להחליף דלת בלבד בבית שעושים בו שיפוץ קוסמטי קליל. או בבית ישן בבניין מגורים ישן, או כאשר אין תקציב להעמיד פועל שיבצע עקירה של משקוף העץ, ימתין למשקוף הבניה, יצק אותו ויבצע עבודות גמר. זה הליך יקר יחסית במבנים קיימים. אך אם ההליך נמצא בתוך שיפוץ מסיבי יותר, זה בהחלט נכון וכדאי להתקין משקוף בניה.

מרכיב המחיר:

במשקוף בניה שמותקן אצל קבלן בניין אין מרכיב של עלות ביצוע היות והוא מגולם כבר בתוך מחיר הנכס.

במשקוף בניה שמותקן עצמאית בנכסים כמו בתים ודירות וותיקים, ישנה עלות של פרוק המשקוף הקיים שמבוצע ע"י הלקוח או מי מטעמו, התקנת המשקוף החדש שמבוצעת ע"י המתקין של הדלת, יציקת המשקוף ע"י הלקוח או מי מטעמו וביצוע עבודות הגמר. לאחר מכן מזמינים את המתקין להתקנת הדלת עצמה.

במשקוף הלבשה ההליך פשוט יותר היות והמשקוף מתוכנן מראש להיות מותקן על משקוף קיים. 

העידן של דלתות הענק

בשנים האחרנות החלו יזמים שונים בהם יצרני דלתות ואדריכלים ליצור מוצר חדש שעשוי כולו מקונסטרוקציה ייחודית מאלומיניום.

המשקופים של העתיק בבתי יוקרה הם משקופי אלומיניום שמותקנים עם ברגים ישירות לקירות הבטון. המשקופים הללו מיועדים לדלתות ענקיות שגובהן עולה על 2.5 מטרים ורוחבן עולה על 1.2 מטרים. בדלתות אלו ישנן הכנות לצירים נסתרים או לציר פיבוט ייחודי.

דלת ביארכא.jpg
bottom of page